Vel blåst

Kilde: Meløyavisa

Meløy hornmusikks ”Blowshow – Made in Norway” løfta taket på Nesna samfunnshus med et heidundrende show.

Anmeldelse: Konsert, Meløy Hornmusikk, Blowshow – Made in Norway

Dirigent: Hans Kristian Helgesen

Nesna samfunnshus

Tilskuere: ca 60

 ”Drivende konsert av spenstig orkester fra liten øy”

Meløy hornmusikk i stort show på Nesna samfunnshus
Meløy hornmusikk i stort show på Nesna samfunnshus

Egentlig er jeg litt skeptisk til hornmusikk. Det blir mye Norsk jegermarsj, 17.mai, og Kampen Janitsjar på cupfinalen. Så har jeg sett Nesna hornmusikk med sine show som svekker det litt trauste inntrykket, blant annet I samarbeidet med QueDuhSka. Dermed er forventningene relativ åpen før kveldens arrangement. La det være sagt: Meløy hornmusikk var kjempebra.

Simen Tostrup Neverdal imponerte med ”Love Cries” av Stage Dolls.
Simen Tostrup Neverdal imponerte med ”Love Cries” av Stage Dolls.

Meløya

Med base på Meløya med 200 innbyggere stiller Meløy Hornmusikk med et orkester på 34 på Nesna. Det betyr at folk på Meløya går ikke mann av huset for gå på konsert, men går mann av huset for å spille konsert. At et såpass lite samfunn kan stille egen hornmusikk er beint fram imponerende godt gjort. Når vi i tillegg vet at hjemme sitter det 20 aspiranter så må en bare ta hatten av. – Vi må ta dem før fotballen tar dem, vet du, humrer dirigent siden midten av 80 tallet, Hans Kristian Helgesen.

Tone Lise Lyngeng på bar i Amsterdam var glimrende.
Tone Lise Lyngeng på bar i Amsterdam var glimrende.

Imponerende

På programmet står norske klassikere. Alt fra Wenche Myhre til Stage Dolls, og The September When til Sissel Kyrkjebø. Hornmusikk med band, 4 vokalister, proff lyd, lys og et bakteppe med videoframvisning. Egen rød løper i inngangen og showeffekter. Vokalistene var kjempegode, imponerende innsats av  Tone-Lise Lyngeng, Bente Sørgård og Stein- Ivar Hestdahl. Orkesteret låt veldig godt samspilt, tett og med stort lydbilde. Bandet ga både ramme i rytmeseksjon og krydder med gitar og piano. Det låt veldig bra! Et godt høydepunkt i første del var orkesterets og Tone Lise Lyngengs tolkning av Katzenjammers ”A bar in Amsterdam”, og Hestdahls fine ”Liten fuggel” av Vamp.

Bente Sørgård har stort register i stemmen.
Bente Sørgård har stort register i stemmen.

Høydepunkt

Etter en solid første del, ble det skikkelig leven i andre del. Bente Sørgard fikk spontan stående applaus når hun klemte til med refrenget i OL 94 låta ”Se ilden lyse”. Storbonden på Meløya, Roger Stub, fikk bra trøkk i publikum når han satte fra seg trombonen og sang ”Hjalmar”. For mange var høydepunktet likevel ”Bullet me”. En av tidenes friskeste norske hitlåter ble nemlig beordret som ekstranummer når publikum fikk komme til med ønsker. Bente Sørgård sang, Meløy Hornmusikk kompa så det grein etter. Halve Handnesøya dansa og resten av publikum lo.

Retur?

Meløy hornmusikk øver inn nytt program annethvert år, neste gang blir det hitparade fra de tre tidligere konsertseriene. Orkesteret vil gjerne spille flere steder sør for polarsirkelen, og det vil ikke forundre noen om de dukker opp på Nesna samfunnshus igjen. Studentsamfunnet skal ha all ære for å kaste seg rundt som arrangør, Meløy Hornmusikk for at de tok NEX’en sørover og ga en konsert som hadde høy kvalitet og mye moro for et åpenbart takknemlig publikum.

 

Foto og anmeldelse: Halvor Hilmersen, frilanser, Helgelands blad.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *