Snøjenta

Sn_jenta_we

Rikskonsertene inviterer blant annet 1.-7. klasse ved Meløy Oppvekstsenter til forestillingen «Snøjenta» i Meløy Kulturhus, tirsdag 11.03.14 kl 10.00.

Bli med på en spektakulær reise til tiden da menneskene trodde at jorda var flat, og bestod av 9 ulike verdener. Elevene får blant annet besøke isriket Nivelheim og ildriket Muspelheim, og blir kjent med Snøjenta – en jente av is og snø på flukt fra den grusomme ildjotnen Surt.

Snøjenta er opprinnelig et russisk eventyr, som her er lagt inn i det norrøne  verdensbildet, med besøk fra finsk mytegalleri. Fortellerforestillingen framføres med vakker og stemningsskapende musikk. I tillegg deltar barna ved å lage lydkulisser i forestillingen, som fanges opp
av en mikrofon, prosesseres via en datamaskin og kommer ut av høyttalerne som morsomme og spennende effekter.

Sn_jenta2_we

Sceneforteller Liv Brita Brodal har bachelorgrad i drama og teater fra høyskolen i Oslo og Concordia University, Quebec, Canada. Hun har opptrådt på kulturscener og festivaler over hele Norge og i utlandet. I hjembyen Stavanger arrangerer og gjennomfører hun ukentlige fortellerstunder for barn gjennom konseptet «Eventyrlørdag». Liv Brita mottok Arvid Hansen stipendet for unge, lovende kunstnere i 2007.

Musiker Tuuli Lempa kommer fra Finland, men bor for tiden i Norge. Hun er utdannet pianist og har i tillegg spesialisert seg på elektroakustisk komponering og live elektronisk musikk. Hun opptrer regelmessig både som solopianist og med sangere i Norge, Sverige og Finland. Fra 2010 har hun spilt solopianoresitaler med blanding av romantisk og live elektronisk repertoar. I 2010 mottok hun støtte fra Finsk kulturfond for
å utvikle sine kunnskaper innen finsk live elektronisk musikk.

Kilde: http://nordland.ksys.no/institusjon_4823/produksjon_13010

MTT

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *