Kjeks med tre sorter sjokolade.

Disse ble veldig gode, så jeg deler oppskriften med dere her. Det er ikke en typisk julekake, men jeg er sikker på at den faller i smak også i julehelga.

Denne oppskriften ble det 65 kjekser av, men den kan selvfølgelig halveres hvis man ikke spiser så mye…. Eller dobles…

023

Her har jeg rørt sammen:

300 g smør og 300 g lys brunt sukker, som ble pisket til smørkrem.

Frøene fra 2 vaniljestenger, og 2 egg, ble blandet inn.

6 ss lys sirup og 6 ss kakao, blandes så sammen med resten.

3 ts bakepulver og 450 g hvetemel siktes og blandes inn slik at det blir en jevn deig.

024

Så skal det være tre sorter sjokolade. Jeg valgte disse tre sortene som de har på Coopen, men jeg er sikker på at det vil smake godt med andre sorter også.

025

Altså: 200 g melkesjokolade, 200 g mørk sjokolade og 200 g hvit sjokolade hakkes opp i passe store biter og blandes inn i deigen.

Form deigen til ca 60 kuler, eller sett dem på bakepapir med en skje.  Beregn god plass for de flyter utover under steking.

033

Stek kakene midt i ovnen på 180 grader.  10-15 minutter. La dem avkjøle på platen i noen minutter før de flyttes over på en rist og avkjøles helt.

030

Så er det bare å putte dem i kakeboksen og håpe at det fremdeles er noen igjen til jul:-)

Håper det smaker.

 

MTT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *