Kino

Kino i Urd,  fredag 14. februar 2014.

Vi oppfordrer alle til å benytte kinotilbudet.

Karsten og Petra på vinterferie - plakat

Filmfakta
Premiere: 24.01.2014
Originaltittel: Karsten og Petra på vinterferie
Genre: Barnefilm
Regi: Arne Lindtner Næss
Skuespillere: Nora Amundsen, Elias Søvold-Simonsen, Hilde Louise Asbjørnsen, Thorbjørn Harr, Markus Tønseth, Janne Formoe, Tone Johnsen, Hilde Lyrån, Ivar Nørve
Nasjonalitet: Norge
Språk: Norsk
Sensur: Tillatt for alle
Begrunnelse: Denne filmen inneholder ingen scener som antas å virke skremmende på de yngste. Den blir derfor tillatt for alle.

Den andre barnefilmen om de to bestevennene Karsten og Petra, basert på Tor Åge Bringsværds populære bøker. Denne gangen står årets vinterferie for turen.

I Karsten og Petra på vinterferie reiser de to bestevennene på hyttetur med Esther og morfar. Kosedyrene Frk Kanin og Løveungen er selvfølgelig med. I en hel uke skal de gå masse på ski og øve seg på å stå i nedoverbakke. Men Karsten er ikke så flink til å gå på ski og synes at bakken er litt skummel.

På nabohytta bor Petter, han er både tøff og flink å stå på ski. Karsten tror at Petra er mer opptatt av Petter enn av ham og bestemmer seg for å delta i et hopprenn – for å vise Petra at han er like flink som Petter.

 

Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant

Filmfakta
Premiere: 25.12.2013
Originaltittel: Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann
Genre: Drama / Eventyr / Komedie
Regi: Felix Herngren
Skuespillere: Robert Gustafsson, Iwar Wiklander, David Wiberg, Mia Skäringer, Jens Hultén, Bianca Cruzeiro
Nasjonalitet: Sverige
Språk: Svensk
Lengde: 1 t. 54 min.
Sensur: 11 år
Begrunnelse: Denne filmen inneholder flere scener med vold og drap. Da disse er innenfor en tydelig absurd og komisk ramme, får filmen 11-årsgrense.

Etter et langt og innholdsrikt liv havner Allan Karlson på et gamlehjem i den tro at det vil bli hans siste stopp. Problemet er at helsen hans fortsatt er utmerket og dagene blir derfor veldig kjedelige.

Når feiringen av Allans 100-års dag nærmer seg, noe Allan ikke er det minste interessert i, benytter han sjansen og rømmer fra sitt kjedelige liv. En serie av hendelser tar i stedet Allan med på en ellevill og uventet reise omgitt av en gjeng kriminelle, mordere, en pose full av penger, en elefant og et inkompetent politi. For alle andre ville dette ha vært et eventyr for livet, men med Allans bakgrunn er det omtrent som vanlig. Ikke bare har han vært vitne til noen av historiens viktigste hendelser, han har også spilt en sentral rolle i dem. Vi følger Allans tidligere eskapader og hans utrolige innvirkning på historien, hvor han blant annet bidro til å oppfinne atombomben og ble gode venner med alt fra amerikanske presidenter til russiske tyranner … Hundreåringen er basert på Jonas Jonassons bestselger og er regissert av Felix Herngren – med Robert Gustafsson i hovedrollen.

Kilde:  http://www.bygdekinoen.no/

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *