lørdag, oktober 23, 2021

Barnas Restaurant

Søndag 1. februar 2015 inviterte 16 unger og kokk Håkon Nilsen til søndagsmiddag i Urd. Det var mange som meldte seg på, og i løpet av dagen serverte de middag til 102 personer, inkludert noen som fikk maten levert hjemme, og komiteèn selv.

Det er mye arbeid med å lage mat til så mange mennesker, og ungene jobbet både med planlegging på forhånd, med matlaging på lørdag og søndag morgen, servering, og opprydding og vasking etterpå. Det var fantastisk flinke og ivrige unger som var med, som også så hva som skulle gjøres og tok fatt på oppgavene.  Vi er veldig stolte over å ha sånne flotte unger her på Meløya. Her kommer noen bilder:

Vi startet på lørdag kl 10.30. Da skulle poteter, gulrot og kålrabi skrelles.

Vi startet på lørdag kl 10.30. Da skulle poteter, gulrot og kålrabi skrelles.

Bordpynten skulle være fastelavensris. Bjørkegreiner var hentet inn og skulle pyntes.

Bordpynten skulle være fastelavensris. Bjørkegreiner var hentet inn og skulle pyntes.

Ungene var delt i to grupper. Kokk og servitør. Servitørene dekket bordene.

Ungene var delt i to grupper. Kokk og servitør. Servitørene dekket bordene.

Mandlene til kjeksen må skoldes.

Mandlene til kjeksen må skoldes.

Gulrøtter er skrellet og kappet, klar til kålrabistappa.

Gulrøtter er skrellet og kappet, klar til kålrabistappa.

22 kålrabier er skrellet og kuttet.

22 kålrabier er skrellet og kuttet.

Kryddesmøret ble laget med paprika og oregano.

Kryddesmøret ble laget med paprika og oregano.

Deilige mandelkjekser, klare til å følge desserten.

Deilige mandelkjekser, klare til å følge desserten.

Sitron må man ha i fiskelaken.

Sitron må man ha i fiskelaken.

Laksen ble kokt opp kvelden før, og satt til avkjøling.

Laksen ble kokt opp kvelden før, og satt til avkjøling.

Brusen måtte stables inn i kjøleskapet så den var kald og god før servering.

Brusen måtte stables inn i kjøleskapet så den var kald og god før servering.

Så var menyen klar på bordet og alt klart til neste dag.

Så var menyen klar på bordet og alt klart til neste dag.

Søndag kl 9 var det oppmøte for kokkene. Saktkjøttet, kålrabistappa og potetene skulle på kok.

Søndag kl 9 var det oppmøte for kokkene. Saktkjøttet, kålrabistappa og potetene skulle på kok.

Agurksalaten skulle lages.

Agurksalaten skulle lages.

Foccaciabrødet skulle bakes og være ferskt til forretten.

Foccaciabrødet skulle bakes og være ferskt til forretten.

Eple, banan, melon, druer, kiwi, ananas og marsipan skal kuttes til den lune fruktsalaten.

Eple, banan, melon, druer, kiwi, ananas og marsipan skal kuttes til den lune fruktsalaten.

Kl 13 var det oppmøte for alle, og serveringen ble gjennomgått.

Kl 13 var det oppmøte for alle, og serveringen ble gjennomgått.

Alle fikk på seg forkle. Servitørene fordelte bordene mellom seg.

Alle fikk på seg forkle. Servitørene fordelte bordene mellom seg.

Kryddersmøret ble plasert pent på de pyntede bordene.

Kryddersmøret ble plasert pent på de pyntede bordene.

Servitørene ble utrustet med blokk og penn.

Servitørene ble utrustet med blokk og penn.

Kjøkkenet ble satt opp til servering. Agurk, laks, rømme, persille, poteter, kålrabistappe, saltkjøtt, smeltet smør. Mange kokker - lite søl.

Kjøkkenet ble satt opp til servering. Agurk, laks, rømme, persille, poteter, kålrabistappe, saltkjøtt, og smeltet smør. Mange kokker – lite søl.

Forrettsbrødet ble kuttet opp...

Forrettsbrødet ble kuttet opp.

Så begynte gjestene å strømme på. Maten gikk effektivt ut. Først brødet, så drikke, middag, dessert og kaffe.

Så begynte gjestene å strømme på. Maten gikk effektivt ut. Først brødet, så drikke, middag, dessert og kaffe.

 

I løpet av to bordsett og 3 timer hadde alle fått mat.

I løpet av to bordsett og 3 timer hadde alle fått mat.

Til og med komiteèn, som kanskje var de mest sultne av alle - etter all jobbinga.

Til og med komiteèn, som kanskje var de mest sultne av alle – etter all jobbinga og all oppvasken.

Så var det bare å ta siste opprydding av lokalet, og ønske vel hjem til ivrige og slitne arrangører.

Så var det bare å ta siste opprydding av lokalet, og ønske vel hjem til ivrige og slitne arrangører.

Til slutt tar vi med et bilde av hele gjengen samlet. Sjefskokken, kokker og servitører. Håper alle gjester hadde en fin stund, at maten smakte og at det kanskje blir reprise en dag.

Til slutt tar vi med et bilde av hele gjengen samlet. Sjefskokken, kokker og servitører. Håper alle gjester hadde en fin stund, at maten smakte og at det kanskje blir reprise en dag.

 

MTT