Stille i Meløy 17. mai?

 

LESERBREVVi i korpsene i Meløy synes det er hårreisende at rådmann i Meløy foreslår en reduksjon i tilskuddsmidler til kultur.

De lokale og nasjonale tilskuddsordningene er mye av grunnmuren for driften av korpsene i dag. Tas disse vekk vil vi være helt avhengig av det frivillige arbeidet for å opprettholde et godt kulturtilbud til innbyggerne i kommunen. Mange av korpsene har i dag ikke mulighet til mer dugnad pga. problemer med rekruttering. Korps er en unik mulighet for barn og unge til å lære og mestre et instrument og finne sin vei til sitt musikalske jeg. Ikke alle har økonomi til å være med i kulturskolen. Vi tror derfor at eventuelle kutt vil gå hardt ut over tilbudet til lokalbefolkningen og ikke minst tilbud til barn og unge.

Riktignok kan Meløy kommune spare noen titusener, men hva betyr det hvis resultatet er at vi ikke har korps i bygdene på 17. mai eller 1. mai? Hvordan skal vi få julestemning uten de tradisjonelle julekonsertene? Korps er symbolet for den norske folkesjelen. Det er viktig at vi tar vare på den og at Meløy kommune nå viser at de kan være «raus og kraftfull».

Neverdal skolekorp
Glomfjord skolekorps

Glomfjord hornmusikkforening

Meløy hornmusikk

Halsa hornmusikk

Reipå hornmusikk

Enga skolekorps

Kilde: an.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *