Nyttårsforsett?

Ifølge Avisa Nordland har en av tre trening som nyttårsforsett.

Da er det sikkert noen her på øya som også har det.

Her kommer noen lokale muligheter:

1. Muil har 17 trimkasser plassert på fjell og lavland. Kanskje årets mål er å besøke alle, eller få flest mulig poeng.   Kassene er plassert på følgende steder: Meløytinden, Miganvasskjølen, Molivatnet, Ligråtinden, Litjvasskjølen, Storvatnet, Meløysundfjellet, Nordlykta, Olderskogen, Kleiva, Sjyskaret, Hattskaret, Bommulshågen, Kålpilten, Meløysteinen, Nordmarka og Skagen.  Det finnes også mange andre fine turmuligheter her på øya og i resten av kommunen, og søndagsturen kan også være en sosial møteplass.

tinden karen

2. Treninger i gymsalen. Her er det fotballtrening mandag og onsdag, volleyballtrening søndag og onsdag, og barne/ungdomstreninger på tirsdagene.  

3. Når det våres blir det fint å kunne bruke uteanleggene vi har. Da kan vi spille fotball på Meløy Stadion, tennis på tennisbanen, strandvolleyball på strandvolleyballbanen, hoppe lengde og drive annen friidrett på skoleplassen, eller hoppe på hoppeputa.

4. Men enn så lenge er det ikke forhold for dette, så nå kan vi gå i Urd å spille bordtennis, eller dra på ungdomsklubb å spille fotballspill og airhockey.

5. Det vi imidlertid kan håpe på er at januar, februar og mars bringer godt skiføre, for da har vi oppkjørte løyper rett utenfor dørene våre, både for klassisk og skøyting. Og blir det is på markene så er det supert å gå på skøyter.  Ellers er jo rulleski og rollerblades et alternativ.

6. På fredag ettermiddag er det en fin mulighet å dra til Meløy fritidsbad i Glomfjord.  Da har de åpent fra 16.30 til 20.30. Man kan ta ferga inn kl 14,10 eller 16.15, og reise hjem kl 19.35. En passe lang ettermiddagstur. Og så kan man jo kombinere den med en god middag hos Håkon på Den lille cafè.  For de som velger den raskere varianten kan  isbadegruppa BRR (Bad, rop og renn) anbefales.

7. Treningssenteret ved Meløysjøen kan du også benytte deg av hvis du vil trene helt når det passer deg. Her kjøres det artrosegrupper mandager og torsdager fra kl 11.20 til 12.20.  Ellers kan alle over 18 år bruke dette, og de som er yngre kan dra dit i følge med voksne.  Her er det styrke og kondisjonstreningsutstyr som sykler, tredemølle, trekkapparater, frie vekter og annet.

8. Praktisk arbeid er også trening. Her kan man nevne i fleng: Sage ved, grave grøfter, sette opp gjerder, slå plenen, måke snø, ordne i blomsterbed og mye mer.

9. Så har vi mange flotte muligheter som krever litt mer planlegging og utstyr: gå på jakt, padle, dykke, grottetur, fjellklatring, paragliding, paintball og hestesport.

10. Så da står vi igjen med den tyngste treningsøvelsen av dem alle, men den viktigste: Slå av tv og data, legge fra seg håndarbeidet, og gå dørstokkmila. Lykke til med treningen i 2014. Husk at det er mye god helse, trivsel og sosialt liv i å være aktive.

Godt nytt år!

 

 

 

MTT

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *