Klassetur til Fjellheim

Ja, været var dårlig. Det blåste og regnet på mandag. Men i dag har ungene så gode klær at det er ikke noe problem. Med ull innerst og regnjakker,  allværsbukser og gode strikkeluer på, så la de i vei. Godt med mat og tørre klær i sekken hadde de også med. For på Fjellheim skulle småtrinnet gå denne dagen. Og det ble en fin tur. Alle hadde de gått opp Løyfta før, så denne gangen skulle de prøve ei ny rute. Og opp «Møllndalen» gikk de. Der fikk de sett hvor mølla sto i gamle dager, og de syntes det var fantastisk å se på fossen som kom ned fra Storvatnet.  Da de kom frem fikk de fyr i ovnen, og ytterklærne ble tørket, matpakken spist, og engangssengetøyet ble plukket frem.

20141103_152809

Det er blitt så fint på Fjellheim. Leker og spill ble prøvd ut. Og etter ei stund lysnet det opp, og da var det tid for å tenne pølsebål og spikke pølsepinner.

20141103_161029

Så skulle kanoene prøves. Først på med redningsvester. Med et lett grep var kanoen på vannet. De er litt annerledes å manøvrere enn en robåt, men med litt trening så gikk det fint. Garn ble til og med satt, riktignok veldig nært naustet, men fiskevann er fiskevann – og alle måtte vedde på hvor stor fangsten ville bli. Det ble veddet på alt fra 0 – 74 fisker.

Og så skulle det klatres i den gamle furua. Og så var det veldig gøy å leke gjemsel.

20141103_153811

Etter hver ble det mørkt, og da var det på tide å hente ei bøtte med vann, og gå inn å starte med middagslagingen.

20141103_161349

Ungene  skulle kutte opp agurk og tomat og paprika. Osten skulle strimles  opp  og kjøttdeigen plasseres i tortillaskålene. For på Fjellheim er det gasskomfyr og ostegratinert nachos smaker knall etter en dag i så mye frisk luft. Det gjør forresten gele og vaniljesaus også.

20141103_171732

Så var det leggetid. Noen skulle ligge på hemsen.  Der var det veldig varmt. Og noen i etasjesengene. Det blåste og haglet og var riktig godt vær ute til å være inne i.

20141103_202336

Halv 7 tirsdag morgen var alle våkne. Da var det bare en ting å gjøre. Få fyr i ovnen og varme i hytta igjen. Så var det nydelig frokost, med heimbakastomp og godt pålegg.

Etterpå skulle garnene dras opp. Det gikk helt fint. Det ble 15 fisker. 4. klassejenta vant veddemålet- hun hadde tippet at det ble 24 fisker.  Ørretene ble filetert og stekt på panna til lunch.  Det var «god spise».

20141104_085341

Så var det rydding og vasking og pakking og sånt som måtte gjøres, før hele gjengen tok fatt på Løyfta og veien tilbake til Meløy Oppvekstsenter. Tenk å få bo i slike omgivelser og så lett kunne ta slike turer i all slags vær og til alle årstider. Det er både lærerikt og spennende. Og veldig, veldig gøy!

Takk for turen.

 

MTT

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *