14 entusiastiske barn, en engasjert kokkepappa og noen foreldre til- hva får vi da: Barnas restaurant på Meløya.
23. april slo de til igjen, og serverte 117 porsjoner med nydelig mat i forkant av konserten «De nære ting» i Urd.
Her er historien om et arrangement, i bilder:

Det hele startet onsdag kveld. Da kom vareleveransen til skola, og det var bare å sette i gang.

Ungene hadde valgt hvilken gruppe de ville være på, kokk eller servitør. Kokkene begynte med å få alle varene i hus.

Ferske, gode råvarer må til for å få god mat.

Servitørene gikk gjennom planen for hvordan bordene skulle dekkes og pyntes.

De begynte også å brette servietter.

Kokkene satte i gang med potetskrelling.

Den yngste av alle kokkene, Emilie, er en racer med skrelleren.

Løk ble skrellet…

…og kuttet.

Og det ble hvitløken også.

Og kjøttdeigen stekt opp sammen med løken.

Så tok vi kveld, men startet tidlig neste dag.

Kokkene startet neste dag med å steke opp koteletter..

..og få dem i ovnen til ettersteking.

Kålen ble kuttet opp…

Og gjort klar til å koke surkål av,

sammen med masse gode epler.

Brøddeig ble satt og landgangene trillet ut.

Og tomater ble fylt i kasserollen sammen med kjøttdeig og løk.

Klar til å bli en del av lasagneforma.

Sammen med bechamelsaus.

Imens jobbet servitørene iherdig med å sette utover bord og stoler,

Dekke på glass, bestikk, lys, menyer, tyttebær…

..og ikke minst pynte med seljegreiner og små hvite silkepapirblomster. Det ble veldig pent.

Så begynte det å nærme seg. Lasagnen er snart klar…

..til å settes i ovnen.

Landgangene er stekte.

Og erterstuingen er klar.

Kokkene er klare til å sette opp kjøkkenet til servering.

Og servitørene er klare til å dele ut mat og drikke ved bordene.

«Velkommen til Barnas restaurant. Vi serverer Lasagne med frisk salat og nybakt brød, eller Nakkekoteletter med ertestuing, saus, hjemmelaget surkål med epler og kokte poteter. «

Det ble fullt hus.

Folk koste seg og spiste.

Noen gjester hadde reist helt fra sørbygda.

Og da alle gjestene hadde fått mat var det noen sultne og ganske slitne kokker og servitører….

…som fikk sette seg ned å spise av all den gode maten.

Og jammen kom det ikke en fotograf på besøk også. Kanskje vi kommer i avisa?

Tusen takk til kokk Håkon som sto på for å få dette til. Takk til alle andre som hjalp til. Takk til alle ungene som sto på, og ikke minst; tusen takk til alle gjestene som støttet opp om arrangementet. Arrangementet gav nesten 10000 kr i overskudd til barneidretten som driftes av Meløy Ungsoms- og Idrettslag.